For organisationer – oversigt

[vc_row][vc_column width=”1/4″][minti_box style=”3″]

Designtænkning 

imødekommer i høj grad

det behov tidens virksomheder oplever

i forhold til at kunne agere

i et foranderligt marked

og skabe nye muligheder.

[/minti_box][minti_box]

Designere er ikke kunstnere,

De skal forstås som

problemknusere med

en anden tilgang

end den typiske

excel-problemknuser.

(Grøn, Børsen, 16.04.15)

[/minti_box][/vc_column][vc_column width=”3/4″][minti_box style=”3″]

DESIGNTÆNKNING, STRATEGISK DESIGN, EN DESIGN TILGANG, DESIGNDREVEN INNOVATION – EN NY MÅDE AT TÆNKE UDVIKLING

Du tænker måske som de fleste, at design er noget med pæne stole og smukke kjoler. I dag er der stigende interesse for de bagvedliggende kreative processer. Design er en anderledes tilgang, også kaldet design tænkning eller ’Design Attitude’, og det har vist sig særdeles værdifuld i forhold til forretningsudvikling og ledelse. I dag forstår vi mest forretningsudvikling som en rationel, analytisk og problemfokuseret tilgang, hvor man vælger blandt allerede eksisterende muligheder, også kaldet en ”Decision Attitude” (Boland & Collopy, 2004). Modsætningen er en ’Design Attitude’, som bl.a. fokuserer på at redefinere problemer og skabe nye muligheder, have brugerfokus etc. Design tænkning, design dreven innovation og design dreven forretningsudvikling, er ganske enkelt en ny måde at tænke udvikling. Ligesom du får en række processer og metoder.

Skærmbillede 2017-01-15 kl. 18.03.16

Der findes forskellige typer af design, service design, design tænkning, brugerdreven design, strategisk design afhængig af om du anvender design i produkt- og serviceudviklingsprocesser eller i strategiudvikling. Tendensen er, at design kommer mere og mere ind i maskinrummet og bliver en del af strategiudviklingen. (se artikel i Børsen).  At investere i design har igen og igen vist sig at være en rigtig god forretning.

Designtænkning og strategisk design kan imidlertid også bruges på individer (K.B. Sørensen, ph.d. 2011), derfor kan vi også tilbyde forløb omkring medarbejderengagement, venligst kontakt Kirsten Bonde Sørensen for yderligere info: 26122422l

Læs mere:

Value Index, www.dmi.org:

Børsen: Direktørtrio: Designere skal ind i maskinrummet (Børsen, d.16.04.15)

VI UDBYDER KURSER/WORKSHOPS/FOREDRAG INDENFOR FØLGENDE EMNER:

[/minti_box][/vc_column][/vc_row]