Kirsten Bonde Sørensen

DESIGNTÆNKNING

- SKAB MERE VÆRDI I DIN ORGANISATION

Læs mere...

”Tak for superinspirerende indlæg. Det gav et fantastisk energiboost og masser af (selv)erkendelser”

Rikke Boel Olesen Marketing Manager

Designdreven forretningsudvikling er en fundamental anderledes tilgang til forretningsudvikling

Design handler da om pæne møbler, smukke kjoler og Kähler vaser. Sådan tænker de fleste design, men stadig flere får øjnene op for, at den bagvedliggende process, designtænkning er værdifuld i forretningsudvikling og ledelse.

Designdrevne virksomheder flytter fokus fra den traditionelle, rationelle, analytiske og problemfokuserede tilgang til en kreativ og skabende tilgang, her illustreret i Bolan & Collopy´s  ’Decision Attitude’ og ’Design Attitude’.

I den traditionelle 'Decision Attitude', vælger vi blandt allerede eksisterende muligheder, mens vi i ”Design Attitude”, arbejder på redefinere problemer, skabe nye muligheder og have brugerfokus. Designtænkning, designdreven innovation og designdreven forretningsudvikling en ikke bare en række metoder, det er en fundamental anderledes tilgang til forretningsudvikling. Det handler først og fremmest om dig og din evne til at tænke nyt.

I designdreven innovation bliver design en del af strategiudviklingen. At investere i design, menneskeligt og økonomisk, har vist sig at være en rigtig god forretning. Læs eksempelvis Børsen´s artikel: ”Direktørduo: Designere skal ind i maskinrummet”.

”Designere er ikke kunstnere. De skal forstås som problemknusere med en anden tilgang end den typiske excel-problemknuser.”

(Grøn, Børsen, 16.04.15)

"Indlægget var meget inspirerende...Det er tydeligt at Kirsten har en baggrund, der er anderledes en de fleste, som holder foredrag om ledelse og ledelsesteorier"

René Lynge, Adm. Dir/Man. Concens A/S

Seneste indlæg på bloggen

DESIGNTÆNKNING #2 – TØR DU TÆNKE EFFEKTIVT – MED DINE HÆNDER?

Designtænkning er bl.a. at tænke med hænderne - en effektiv måde at arbejde på - også i forretnings- og organisationsudvikling! Jeg oplever, at det er.. Read More →

DESIGNTÆNKNING #1 – SKAB NYE MULIGHEDER

  Endelig er der klare udmeldinger om et Farvel til Exceltænkning og en søgning efter noget andet. Hvad skal stå i stedet? Designtænkning repræsenterer noget.. Read More →

Skab 17

Hvordan forestiller du dig 17? Hvordan vil du skabe dit og vores 17? Jeg forestiller mig, at 17 bliver året, hvor vi siger Farvel Excel!.. Read More →

Photos

This post is also available in english